top of page
Checklista inför besök hos tandläkare. Torgkliniken Tandvård i Spånga.

Inför ditt besök hos oss

Vi vill att du som patient ska få en bra upplevelse hos oss och därför har vi förberett några punkter som kan vara bra att titta igenom inför besöket. 

Vad är bra att ha med sig till tandläkaren

 

  • Patientjournalen är personlig och tillhör endast dig. Därför ska du alltid ta med dig en giltig ID-handling (ID-kort, körkort, pass). 

  • Tar du mediciner, så ta med en aktuell medicinlista då dessa sparas i din patientjournal. Likaså om du är allergisk mot något, så får du gärna berätta det för oss. 

  • Har du en bettskena kan du ta med denna vid dina besök, för att kontrollera att skenan fungerar som den ska och dels för justering.

  • Innan en behandling påbörjas kan det kännas skönt att vara fräsch i munnen och vi har därför engångstandborstar med tandkräm som du kan använda.

Övrigt som är bra att känna till

Vår klinik är handikappanpassad och det är lätt att ta sig fram med t. ex. en rullator eller en barnvagn.

Undvik starka dofter, då andra patienter kan vara allergiska. 

Om du vet att du ska få vanlig lokalbedövning inför ett ingrepp kan det vara bra att du äter inför besöket, då bedövningen kan sitta kvar i ett par timmar. Efter en tandutdragning ska du undvika att äta och dricka på två timmar.

Avbokningar

 

Om du inte kan komma på bokad tid, går det bra att lämna återbud via e-post eller på vår telefonsvarare. Var då vänlig och tala tydligt och meddela oss namn, personnummer och vilken tid du vill avboka/ändra.

Vi måste tyvärr debitera för uteblivande eller återbud senare än 24 timmar före bokad tid.

bottom of page