top of page

Tandstensborttagning

Tandhygienist behandling

Att det samlas tandsten på tänderna är inget ovanligt. Tandsten orsakas av kvarvarande plackbeläggningar som finns kvar på tandytan. Om tandstenen finns kvar på tanden kan detta leda till tandlossning eller inflammation i tandköttet. 

Därför är det viktigt att du regelbundet kommer på tandhygienist behandling och får puts av tänderna samt håller en god munhygien.

För att undvika tandsten är det bästa sättet att att få bort de mjuka plackbeläggningarna.

Dessa får man bort genom:

  • Noggrann och regelbunden tandborstning

  • Användning av tandtråd eller mellanrumstandborstar

  • Med jämna mellanrum besöka din tandhygienist eller tandläkare för rengöring

För att ta bort tandstenen och plack används ett ultraljudsinstrument  som kompletteras med andra instrument. 

Behandlingen avslutas med att tandytorna poleras med en putspasta som gör att tänderna blir släta och ytliga missfärgningar försvinner.

I samband med tandstensborttagningen får du information från tandläkaren eller tandhygienisten hur du på bästa sätt håller dina tänder rena och vilka områden som är viktiga att komma åt för att undvika tandstenen.

Airflow behandling

 

Störs du av missfärgade tänder? Airflow är en skonsam saltblästring av tänderna som tar bort oönskade missfärgningar och ger en väldigt skön och fräsch känsla i munnen. Efter saltblästringen, så poleras tänderna med putspasta. Behandlingen görs vid ett besök och tar ca 20 minuter.

En fördel med airflow som skiljer sig från andra metoder är att den kan rengöra mellan tänderna och på baksidan. Airflow görs med fördel innan tandblekning för ett bättre resultat.

Om du har frågor eller vill boka upp tid för en undersökning eller tandhygienist behandling, tveka inte att kontakta oss på Torgkliniken Tandvård i Spånga.

Tandläkare & Akut tandvård i Spånga

Välkommen till Torgkliniken Tandvård på Spånga torg.

Här får du modern och säker tandvård av kunnig och erfaren tandläkare.

Airflow behandling
bottom of page