top of page
Tandimplantats modell, torgkliniken i Spånga.

Tandläkare & Akut tandvård i Spånga

Välkommen till Torgkliniken Tandvård på Spånga torg.

Här får du modern och säker tandvård av kunnig och erfaren tandläkare.

Tandimplantat

Saknar du en eller flera tänder?

Det går då bra att ersätta en tandlucka/luckor med tandimplantat. Ett tandimplantat är uppbyggt av en titanfixtur och en porslinskrona.

Vi använder oss bara av implantat från Straumann. Detta implantatmärke är mycket väldokumenterat och är känt för att stå för hög kvalitet och lång livslängd. 

Har du frågor kring implantat, tveka inte att kontakta oss på Torgkliniken Tandvård för konsultation.

 

Hur går en implantatbehandling till?

Undersökning

Vi börjar alltid med en vanlig undersökning med röntgenbilder. Vi ställer även frågor om din allmänhälsa för att veta om det finns eventuella sjukdomar, mediciner m.m. Därefter undersöker vi noga området kring tanden eller tänderna som försvunnit.

När undersökningen är klar har vi en uppfattning av hur mycket käkben som finns att fästa tandimplantat i.

Operation av titanfixtur

Under lokalbedövning skruvar kirurgen in titanfixturen i käkbenet och sätter på en läkdistans som ett skydd under tiden vävnaden läker. Titanfixturen behöver läka in i käkbenet i ca 3-4 månader.

Framställning av porslinskrona

När inläkningen är klar träffar du tandläkaren igen. Då tar vi nya röntgenbilder för att kontrollera att allt är väl inläkt. Ser allt bra ut med inläkningen, så är det dags att beställa en porslinskrona som ska sitta fast på fixturen. Vi tar ett avtryck och bestämmer i samråd med dig vilken färg och form den framtida porslinskronan ska ha. Allt arbete utförs av svenska certifierade tandtekniker.

Fastsättning av porslinskrona

Den nya porslinskronan kommer efter ca 1-2 veckor och då sätts den på plats på fixturen och du kan då tugga som vanligt. Under detta besök går vi även igenom hur du ska hålla rent runt implantatet.

bottom of page